25 d’abril 2008

Ja tenim l'Ubuntu 8.04

Quiet, Tux,quiet! Aquesta volta em toca a mi explicar-ho!
Si, corre, surt a jugar a la terrassa. Però posat el paracaigudes, fes el favor!

Aix, aquest Tux em té preocupat: des que va veure el vídeo de l'altre dia, no fa més que sortir a la terrassa a fer carreretes i pegar botets i moure les ales. Sort que l'he convençut d'usar el paracaigudes, que si no...

Doncs, sí, criatures i criaturos: ahir va sortir, puntual com cada sis mesos, la nova versió d'Ubuntu. Bé, les noves versions, perquè també es van publicar les corresponents a Kubuntu (més estètica i una mica més familiar per als que acaben de sortir de la finestra), la Xubuntu (més lleugera, per a ordinadors amb menys recursos) i la Edubuntu (que ha deixat de ser una distribució autònoma i s'ha transformat en un recull de programes educatius que s'han d'instal·lar sobre qualsevol de les altres).
El ubuntaires ja estem treballant per produir les versions catalanitzades (ço és, les que portaran instal·lats tot el sistema i tots els programes en català, començant pel mateix programa instal·lador) i em pense que ja n'hi ha alguna disponible al servidor de Caliu. De tota manera, si voleu més informació, demà serem a Caldes de Montbui (i és Montbuï? ho he vist escrit de les dues formes) tot el dia realitzant una Install Party i una presentació "de la falla".

Hi esteu convidats.