02 de setembre 2007

Windows Vista v Ubuntu Feisty Fawn

A través de VivaLinux! m'assabente d'aquest supermacromegahiperarticle comparatiu de l'última creació de la Microsoft i l'última proposta de la Canonical. És un article molt llarg i molt detallat (ni més ni manco que 17 pàgines plenes d'explicacions i de captures de pantalla) que es basa en comparar la instal·lació i el funcionament de la millor versió de Vista (Windows Vista Ultimate) i la Ubuntu 7.04 Feisty Fawn, tots dos sobre la mateixa màquina (un PC molt actual del què ens expliquen totes les característiques).
Personalment, trobe que les descripcions de la instal·lació d'Ubuntu es podrien haver redactat una mica millor (crec que els usuaris Windows les trobaran més complicades del que són en realitat); de manera que si voleu anar al gra, podeu llegir directament:
  1. La introducció (amb la descripció de les característiques de la màquina de proves),
  2. Les conclusions sobre Windows Vista,
  3. Les conclusions sobre Ubuntu 7.04 Feisty Fawn,
  4. Les conclusions finals.
Pense que és una mica exagerat dir, com fa l'autor en la conclusió final, que el "reinado de Microsoft se va acercando a su fin". D'una banda, l'home és animal de costums i té, com tots els éssers vius, una desconfiança instintiva cap a les novetats (sobretot si les novetats impliquen haver de realitzar nous aprenentatges); d'altra banda, tots els ordinadors vénen amb el Windows instal·lat de fàbrica, encara són molt pocs els models que porten alguna distribució de GNU/Linux instal·lada (Dell, HP, Epson, Acer, Lenovo) i molt poques les botigues on s'hi poden adquirir; per sort, açò va canviant a poc a poc, i, també, cada dia és més fàcil fer anar les distribucions de GNU/Linux.
L'autor de l'article ha triat Ubuntu entre les més de tres-centes distribucions que existeixen. Potser n'hi ha de més amigables, però aquesta és una bona opció, senzilla, estable, potent i molt configurable.

Modificat el 3 de setembre

No sé quin problema hi ha al servidor de MáximoPC, el cas és que no es pot accedir a cap pàgina de l'article que comentava, ni tan sols a la pàgina principal de la revista. És una llástima, perquè aquest reportatge era ben interessant; si teniu ocasió, proveu a visitar-lo dins d'un parell de dies, igual ja han solucionat els problemes.

Modificat el 5 de setembre

El servidor de MaximoPC torna a estar operatiu: ja podeu accedir al supermegahipermacroarticle.


Powered by ScribeFire.