20 d’abril 2007

Viatge per la Liguria, primera etapa: Arlés

La Ligúria, regió de la costa occidental d'Itàlia que inclou Gènova, es troba a dos jornades de València. Així, doncs, no era possible arribar-hi amb l'autocar directament, calia fer una parada a meitat de camí. Per sort, no tot el trajecte ha estat temps perdut: l'itinerari preveia una descans a Arlés, petit poble francés on el genial Van Goog va viure per alguns mesos i on va pintar una gran quantitat d'obres.

Arlés és, avui, un poble de mitjana importància. Naturalment, compta amb un museu sobre el gran pintor olandés, i ha reconstruït la casa on aquest es va allotjar. Carrers estrets i vells edificis li donen, encara, el seu encant, i l'edifici de l'Ajuntament, en barroc francés, té el seu interés paricular; però també els banys romans i el majestuós Ròdan són mereixedors de la mirada del viatger.

Jo, en canvi, m'he sentit fascinat davant de l'arena, el circ romà, que encara avui ens mostra espectacles que no tenen res que envejar a les sanguinàries lluites entre homes, o entre homes i bèsties, que tots recordem de films com Quo vadis?

L'arena d'Arlés

En efecte, així és: a l'arena d'Arlés encara se celebren corregudes de bous.