18 de setembre 2008

Dia del Programari Lliure !!!!

Hola, hola, hola! Ja feia temps que no em deixava caure per ací, i és que els pingüins, com que vivim al pol sud, portem el calendari a l'inrevés i fem les vacances quan tothom treballa, però jo, que porte tant de temps per ací, m'estic acostumant a les vacances de l'hemisferi nord i, al final, faig les del nord i les del sud, i és clar, doncs, aleshores... bé, vosaltres ja m'enteneu!

Total, que, com que el Giorgio va de cap amb les seues cosetes de la feina i tardarà en poder escriure res, aprofite per recordar-vos que el proper dissabte, 20 de setembre, se celebra el dia internacional del Programari Lliure: el dia dels programes que podeu compartir lliurement, o modificar-los, sense haver de retre comptes a ningú. Si voleu alliberar el vostre ordinador i que deixe de ser un esclau de les multinacionals, aprofiteu l'ocasió: aquest dissabte, trobareu una bona colla de bitaires rebels a la Plaça de Catalunya, cantonada amb Bergara. I jo estaré per allà fent gresca!

Us copiaferro el comunitat de premsa que, en nom de Caliu, ha redactat Rafael Carreres. Visca el programari lliure! Visquen els pingüins!


Comunicat de premsa


El proper dissabte 20 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari.

A Barcelona, com l'any passat, se celebra a la Plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb el carrer de Bergara, davant de la porta de l'Fnac, d'11 a 19 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran informació sobre el programari lliure i respondran dubtes.

El Dia de la Llibertat del Programari és una celebració mundial del programari lliure. L'objectiu d'aquesta celebració anual és d'educar el públic general sobre els beneficis d'usar Programari Lliure d'alta qualitat en l'educació, el govern, a casa, i a les empreses, és a dir, arreu!

Heu tingut mai una petada del programari del vostre ordinador, pèrdua de dades o heu tingut un virus? Imagineu que després d'uns pocs anys, la tesi que tant de temps us va portar de fer no fos llegible, o que els vostres vídeos familiars no es puguin veure. Si us queixeu a l'empresa de programari, us diran que us gasteu encara més diners en una 'actualització', que només resulta ser més lenta i amb més defectes que l'anterior versió. Fins i tot un nou reproductor de música, només per a trobar que refusa la música que abans podíeu escoltar en el reproductor antic? Malauradament, la majoria de gent viu en aquest món avui.

El Dia de la Llibertat del Programari existeix per a mostrar el públic en general que hi ha una manera de sortir d'aquest cercle viciós. Mitjançant l'ús del programari lliure, obteniu el control sobre el vostre ordinador i les vostres dades. Cada persona té la llibertat de participar i d'usar el programari lliure, ja sigui usant un sistema operatiu completament lliure com el GNU/Linux o una plataforma no-lliure com Windows o MacOS usant-hi programes lliures.

El Programari Lliure es defineix per les següents llibertats:

0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.

1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

2.- La llibertat de redistribuir les còpies.

3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en l'era de la informació.

Enllaços:

* Dia de la llibertat del Programari (Software Freedom Day):
http://SoftwareFreedomDay.org

* Pàgina de l'equip català:
http://softwarefreedomday.org/teams/Europe/Catalonia

* Wiki del Dia de la Llibertat del Programari a Barcelona:
http://dlp.caliu.cat

* Fotos de 2005:
http://album.caliu.cat/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=119

* Fotos de 2006: http://www.flickr.com/photos/alexm/sets/72157594296265922/

* Fotos de 2007: http://flickr.com/photos/alexm/sets/72157602040518843/

* Caliu, Associació d'Usuaris de GNU/Linux en Llengua Catalana:
http://caliu.cat
Powered by ScribeFire.