27 de gener 2008

A València, la festa és cosa sèria

Ahir, dissabte, 26 de gener, es va celebrar a Ca Revolta la Gresca Gutsy, una install-party al voltant de la Gutsy Gibon, la versió 7.10 de la distribució Ubuntu.

L'organització corria a càrrec de Vicent Cubells, membre del Catalan LoCoTeam d'Ubuntu al País Valencià). En un ample saló de Ca Revolta, una de les organitzacions culturals més actives de la ciutat de València, membres del Catalan LoCoTeam van resoldre els dubtes dels debutants i van ajudar a realitzar un bon grapat d'instal·lacions completes.

Però tot no havia de ser teclat i pantalla. La vesant lúdica d'aquesta trobada va estar marcada per una entretinguda partida al Freevial (versió lliure d'un popular joc de preguntes realitzat i mantingut per Carles Oriol i RainCT, entre altres membres del LoCo català). També va tenir molt d'èxit la petita exhibició gastronòmica a l'hora de dinar, on, a més de l'oportunitat de conèixer millor les persones que ens recolzen i ens ajuden a través del xat o de la llista de correu o dels fòrums, ens vam poder delitar amb un arròs amb fesols i naps i amb una cassola marinera que feien cantar els àngels.

Vicent Cubells, amfitrió

Vicent Cubells exercint d'amfitrió. Rafael Carreras no perd detall.

Com sol passar en aquests casos, no faltà qui, amb menys memòria que un disc dur corcat i deixant-se més de la meitat dels versos, intentà recitar el popular —en altres temps— poema de Teodoro Llorente:

Per l'horta, tocant migdia,
plens d'infantil alegria,
ditxosos i satisfets,
tornaven a l'alqueria
dos pobres fematerets.

L'un i l'altre, al escoltar
les dotze que en so de queixa
els cridaven a la llar,
tingueren una mateixa
idea: la de dinar.

Lo més menut, que li guanya
a l'altre que l'acompanya
en vivor, li digué així:
"Si fores lo rei d'Espanya,
què dinaries tu hui?"

Alçant lo front ple d'arraps
i soltant la llengua pronta,
li contestà: "Pues no ho saps?
Quina pregunta més tonta!
Arròs en fesols i naps!"

"I tu?" —afigí lo major.
Lo menut llançà un sospir
i, torcant-se la suor,
li replicà: "Què he de dir,
si tu has dit ja lo millor?"

Arròs en fesols i naps!

Us recomane que visiteu el resum que n'ha fet Cubells: hi ha un vídeo molt simpàtic que recull part de l'ambient d'aquesta festa. I si voleu mirar-les, ací teniu les meues fotos,

Powered by ScribeFire.