17 d’agost 2006

Tux

Al final he decidit publicar també ací els articles de L'aventura del pingüí que no siguen de caràcter tècnic. (Sí, Nimue, sí: es pot parlar d'informàtica sense tocar-ne aspectes tècnics, enrevesats, diabòlicament matemàtics... I crec que pot ser interessant.)


Oi que és una monada?

Deixar de banda el programari que venim utilitzant des de fa anys (a pagament, en teoria) i substituir-lo per altre, equivalent, gratuït, és una decisió que ni tan sols l'usuari domèstic pot prendre a la babalà: la quantitat d'imprevistos que podem patir, i de costos "invisibles" (hores invertides en el canvi, en l'aprenentatge dels nous programes), és major del que sembla.

I si aquest procés és tan complicat i comporta tants i tants problemes, per quina raó hauríem de deixar de treballar amb Windows i canviar a, això, com és diu? Linux?

La finalitat última de L'aventura del pingüí és respondre a aquesta pregunta; això vol dir que no espereu que ho resolga tot en aquest primer article! Però si que us diré la primera de les raons per al canvi: la mascota del Linux és aquest simpatiquíssim pingüí, i, a veure, qui es pot resistir a l'encant del pingüí? Eeeeeeh? Aneu, aneu i compareu-lo amb la insulsa icona de la finestreta!

Ho veieu! Si és que no hi ha res com tindre arguments sòlids... Per cert, el pingüí es diu Tux.


publicado con Flock