04 de setembre 2008

Silent Runnig

Rodada en 1972, aquesta pel·lícula de Douglas Trumbull descriu un futur on la vida vegetal ha desparegut de la Terra i es manté només en tres grans naus en òrbita a prop de Saturn. Freeman Lowell és el botànic que té cura de les quatre grans cúpules-bosc a bord de la Valley Forge; són ja vuit anys que hi treballa, mentre que els altres tres tripulants hi porten sis mesos i esperen tornar a casa sis mesos més tard.

Les primeres escenes ens mostren els enfrontaments entre Lowell, l'únic que sembla ser conscient de la importància d'aquelles noves arques de Noé, i els seus companys, que se'n foten (d'ell i del projecte de conservació vegetal) i, amb un comportament infantil i irresponsable, no pensen més que en jugar amb l'equipament de la nau mentre hi estan confinats.

La situació es trenca quan reben l'ordre d'abandonar el projecte, destruir les cúpules i retornar les naus al servei comercial. Mentre els seus companys celebren amb alegria la fi de la missió, Lowen es nega a acceptar un destí absurd ordit per l'estupidesa humana, decisió que el portarà a una situació sense sortida, fregant —també ell, però per altres motius—, la bogeria.






Entre els efectes especials, bastant naïf, cal destacar els tres petits robots que van servir d'inspiració per al mític R2D2.

Powered by ScribeFire.